MALZEMELER:
2 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞ
Yumurta beyazları ayrılarak cam bir fanusta şekerle birlikte bembeyaz olup kıvam bulana kadar çırpılır.diğer taraftada yumurta sarılarına diğer malzemeler karıştırılr.daha sonra ikisi birbirine kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılır.Konserve kalıpları yağlanarak kek karışımı dökülür.100 C sıcaklıkta içi pişene kadar yaklaşık 20 dk pişirilir.bu ölçüler 2 adet konserve kalıp için geçerlidir.

KREMASI:
50gr kuvertür çikolata
60 gr krema
YAPILIŞI:
Krema kaynamayacak şekilde ısıtılarak içerisinde çikolata eritilir ve oda ısısında soğutulup daha sonra mikserle çırpılarak kıvam alması sağlanır.kekler 2 ye kesilerek krema ile bulanıp servise hazır hale gelir
Reklamlar