MALZEMELER:
4 Fincan şeker
4 fincan un
4 yumurta
1 fincan sıcak su
kabartma tozu
vanilya
1 paket kremşanti
1 paket vişneli jöle
süt
KREMASI:
200GR süt kreması
150 GR kuvertur çikolata
1 paket cremole
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
yumurtaların beyazını ve sarısını ayıralım.beyazları cam bir kaba alıp kar beyaz olana kadar 15 dk çırpalım.
diğer tarafta yumurta sarılarını şekeri elenmiş unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım daha sonra 1 fincan sıcak suyuda ekleyip çırpmaya devam edelim.daha sonra çırptığımız yumurta beyazlarını diğer kaptaki malzemelerle yavaş yavaş karıştıralım bu karıştırma  işlemini tahta kaşıkla yapalım mikserle yapılırsa kek hamuru söner.kalıbın altını katı yağ ile yağlayıp kenarlarını unlayalım.175 C fırında 40 dk pişirelim.
KREMANIN TARİFİ:
kremayı bir tencereye alıp ısıtalım kaynatmamaya dikkat edelim,ısınan kremanın altını kapatıp çikolatayı ekleyelim ve içinde eritelim.dolaba soğuması için bırakalım.soğuduktan sonra mikserle çırpalım içinede 1 paket kremole ile sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.sonra pastayı  üç kat kesip her katı vişne suyu ile ıslatıp kremasını sürelim(ben aralarına çikolata ekledim size kalmış)en üstünüde krem şantiyle sıvayıp vişne ve vişneli jöle ile süsleyelim. afiyet olsun

Reklamlar